6 Aralık 2016 Salı

iPhone 6 Plus Onarım Programı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Apple, iPhone 6 Plus modellerinde yaşanan dokunma çalışmama sorunu kabul etti ve bunun için sonunda bir onarım programı başlattı.

Program hakkında detaylı bilgi için: https://www.apple.com/tr/support/iphone6plus-multitouch/


Onarım programından faydalanabilmek için ne gerekiyor?

Apple program sayfasında şöyle bir açıklama mevcut;

"Apple, birden çok kez sert bir yüzeye düşürülen ve ardından strese maruz kalan bazı iPhone 6 Plus aygıtlarında ekranda titreme veya Multi-Touch sorunları görüldüğünü belirledi. iPhone 6 Plus'ınız yukarıdaki bulguları gösteriyorsa, aygıtınızın çalışır durumda olması ve ekranınızın çatlak ya da kırık olmaması koşuluyla Apple, aygıtınızı 520 TL servis ücreti karşılığında onaracaktır."

Bu arızada ekranın üst tarafında titreme oluşuyor ve dokunma özelliği çalışmıyor.  Bunun sebebinin cihazın üstten aldığı darbeler olduğu belirtiliyor.

iPhone 6 Plus Multi-Touch Onarım Programı Nedir?

iPhone 6 değişim programı olarak bilinen bu işlem için Apple ile yaptığım görüşmelerde şu şekilde bir yol izleniyor.

  1. Onarım programı yazıyor ancak Apple cihazı tamir etmiyor sadece 520TL karşılığında yenilenmiş bir cihaz veriyor. Yani verileriniz kaybolacaktır.
  2. Ödeme karşılığında aldığınız yenilenmiş iPhone 6 Plus'ın daha önce sert bir yüzeye düşürüldüğünü garanti edemiyor. Bu nedenle aynı sorunla karşılaşmanız muhtemeldir.
  3. İlerde aynı sorunla karşılaşmamanız için herhangi bir tedbir alınmaz, garanti edilemez.
  4. Cihazınızın kasasında ezik, ekranında kırık veya yamukluk var ise bu programdan faydalanamıyorsunuz. Garanti dışı yenilenmiş cihaz alma hakkınızı kullanabiliyorsunuz ancak daha yüksek bir fiyat(1200-1400TL) karşılığında.
Apple'ın kendi hatası için ödeme yapmak zorunda kaldığınız gibi tekrar bozulacağı garanti edilemeyen yeni olmayan bir cihaz almış olacaksınız.